Καλώς ορίσατε στο Babytips.gr !

Το Babytips.gr είναι μία πύλη πληροφοριών για νέους γονείς.

Για γονείς που θέλουν να παίζουν, να διασκεδάζουν, να γελάνε με τα παιδιά τους, να ενημερώνονται για θέματα που τα αφορούν. Όπως τα δημιουργικά παιχνίδια, η οργάνωση του οικογενειακού ταξιδιού, τα ομαδικά παιχνίδια, η διατροφή, θέματα ψυχολογίας για γονείς, για παιδιά (συμπεριφοράς και ανάπτυξης), συμβουλές και απορίες που λύνονται από ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, γυμναστές και δικηγόρο στην ενότητα Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν. Θέματα εγκυμοσύνης, Υγείας, οικολογικά, Επικαιρότητας και Blog με σκέψεις μαμάδων.

"Ο σκοπός καταρχήν είναι να απασχοληθούμε όλοι ευχάριστα μα και να ενημερωθούμε υπεύθυνα για όλα τα θέματα που ανοίγονται όταν γινόμαστε γονείς. Η οικογένεια μπορεί να ανθίσει και να αναπτυχθεί όμορφα, όταν φροντιστεί με πολλούς τρόπους. Με αγάπη, με επικοινωνία, με γνώση, με παιχνίδια, με γέλια. Με δυσκολίες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Με λύσεις που ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε".
Αυτό είναι το Babytips.gr.

Αναπτύσσουμε συνεχώς νέες συνεργασίες, με σκοπό την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, με φορείς, εταιρίες, ιστοσελίδες, επαγγελματίες ιατρούς, διατροφολόγους, γυμναστές, δημοσιογράφους, νηπιαγωγούς, παιδίατρους, καθηγητές.

Σε αυτό το σημείο τονίζουμε ότι οι θέσεις, τα σχόλια, τα κείμενα των συγγραφέων και αρθρογράφων, σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες για τις προσωπικές τους απόψεις. Σε καμμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή που ενδεχομένως ψάχνει ο αναγνώστης.

article separate

Ποιοι είμαστε;
ToniaCh

Τόνια Χανιώτη: ετών 42, παντρεμένη, 2 παιδιά 7 ετών. Iδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Babytips.gr.

Η έμπνευσή μου και ο λόγος που ξεκίνησα αυτή την ιστοσελίδα, είναι τα 2 παιδιά μου. Δύο 7χρονα, σκανταλιάρικα  και αγαπησιάρικα ... Οι πρώτες μου αγάπες... Έχω κι άλλες. Τη φωτογραφία (που σπούδασα στα ΤΕΙ Αθηνών), την παλιά μου δουλειά ως παραγωγός τηλεοπτικών διαφημίσεων, ολόκληρη την οικογένεια μου (είμαστε πολλοί), τον σκύλο μου (Boras).

Τα τελευταία 5 χρόνια αγαπάω και το Babytips.gr. Το κανακεύω, το παίζω, το μαλώνω, το αλλάζω. Μεγαλώνω μαζί του και μαθαίνω συνεχώς. Καλή μας ανάγνωση!

article separate

Areti TheoxaroudiΑρετή Θεοχαρούδη - Σιγανού.
Πρώτα έγινε μαμά 2 υπέροχων αγοριών και μετά παιδίατρος (αφού άλλαξε 3 παιδίατρους μέχρι να μπορεί η ίδια να παρακολουθεί τα παιδιά της). Έχει το ιατρείο της στα Βόρεια Προάστια Αττικής και είναι από τα λίγα που διαθέτουν ξεχωριστό δωμάτιο αναμονής για τα άρρωστα παιδάκια και ειδικό χώρο για να θηλάσουν οι μαμάδες ανενόχλητες το μωρό τους. Εκτός από παιδίατρος είναι και σύμβουλος Θηλασμού.
Συνεργαζόμαστε στην ενότητα "Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν" όπου απαντάει σε ερωτήσεις αναγνωστών μα έχει και τη δική της ιστοσελίδα Kidshealthcare.gr
article separate

anastgotsop1Η Αναστασία Γκοτσοπούλου είναι Σχολική Ψυχολόγος Μ.Sc. και μαμά της μικρής Ειρηνούλας (11 μηνών). Εργάζεται σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και στη Διαγνωστική Μονάδα Σπύρος Δοξιάδης.
Στο σχολείο κάνει κοινωνική και συναισθηματική αγωγή, εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης της ψυχικής υγείας, γιατί την ενδιαφέρει πολύ τα παιδιά να είναι σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πώς αισθάνονται και για ποιο λόγο γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και θα βρίσκουν την ψυχική τους ισορροπία.
Σημαντικό σε όλο αυτό είναι και να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στους άλλους γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία, κάτι το οποίο είναι το πλέον απαραίτητο για αρμονικές σχέσεις.
Συνεργαζόμαστε στην ενότητα "Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν" και μας συμβουλεύει μέσα από τα άρθρα της για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και το σχολείο.
article separate

btcm1Η Χριστίνα Μαγκλιβέρα είναι Ειδική Παιδαγωγός. Είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με τα παιδιά από την έκτη δημοτικού. Πριν ακόμα ξεκινήσει τις σπουδές της εργαζόταν εθελοντικά σε χώρους που την ενδιέφεραν. Από τότε, από το 1977 δηλαδή, της αρέσουν τα μικρά και δύσκολα πιτσιρίκια!
"Όλα αυτά τα παιδιά με τα οποία έχω δουλέψει, κατάφεραν να με κάνουν να διατηρήσω κι εγώ μια παιδικότητα, την αγάπη για το παιχνίδι, το χορό και τη μουσική"
Συνεργαζόμαστε στην ενότητα "Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν" όπου μας συμβουλεύει για την συμπεριφορά μας προς τα παιδιά με διαφορετικότητες. Επίσης αρθρογραφεί πάνω σε αυτό.
article separate

despoinaΗ Δέσποινα Τραπεζανλίδου έχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά. Γι' αυτό κι έγινε παιδαγωγός, ειδικός προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων, δημιουργίας και έκφρασης.
Μόνο να τη δεις με τα μικρά καταλαβαίνεις ότι το παιχνίδι τους θα είναι δημιουργικό και διδακτικό. Για γονείς και παιδιά!
Συνεργαζόμαστε στην ενότητα "Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν" και μας δίνει συμβουλές για την συμπεριφορά των παιδιών στον παιδικό σταθμό και για θέματα ανάπτυξης.

article separate

Antonia-drihouti

Η Αντωνία Δριχούτη μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με όλες τις νέες μαμάδες, αγαπάει και εργάζεται πάνω στα παιδιά και για τα παιδιά, πάνω από 12 χρόνια. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στο σχεδιασμό Προγραμμάτων Παρέμβασης και στη Συμβουλευτική Γονέων.
Διαβάστε τα άρθρα της στο τμήμα "Επικαιρότητα" και "Γονείς" | mail: , mob. 693 666 5776

article separate

sofiaΗ Σοφία Τρεκλή είναι δικηγόρος και μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών. Μας βοηθάει καταγράφοντας τη νομική πλευρά της επικαιρότητας και μας γεμίζει με υπέροχες ιδέες για άρθρα που αφορούν μαμάδες και παιχνίδια με τα παιδιά τους.
Τα άρθρα της θα τα βρείτε στο τμήμα  "Επικαιρότητα", "Γονείς" και απαντήσεις της σε ερωτήσεις αναγνωστών στο  "Οι ειδικοί του Babytips.gr απαντούν/Θέματα Γονέων".
article separate

 MARY3

Η Μαίρη Χανιώτη είναι σχεδιάστρια, μαμά 2 παιδιών (μεγαλωμένα πια) και καταπληκτική μαγείρισσα. Αρθρογραφεί, σχεδιάζει, οργανώνει και διορθώνει τα πάντα. Τις συνταγές, το περιεχόμενο του Facebook, την Επικαιρότητα στο Blog!
Πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση!

 

 

 

Συνεργάζομαι στην ενότητα "Οι ειδικοί απαντούν" με την  ψυχολόγο Τόνια Σταυρίδου, την παιδίατρο Αρετή Θεοχαρούδη - Σιγανού, την παιδαγωγό - ειδικό Προσχολικής Αγωγής Δέσποινα Τραπεζανλίδου, την ειδική παιδαγωγό Χριστίνα Μαγκλιβέρα, τον γυναικολόγο Νίκο Δουληγέρη, την γυμνάστρια ειδικής αγωγής Ιωάννα Βαπορίδη και την δικηγόρο Σοφία Τρεκλή.

Αρθρογραφούν όμως και ο παιδοψυχολόγος Δημήτρης Κούκης, η κλινική ψυχολόγος Ιωάννα Πιπεργιά, η διατροφολόγος Μαρία Χριστίνα Αλεξοπούλου και η σχολική ψυχολόγος Αναστασία Γκοτσοπουλου.

article separate

Έχουν γίνει 2 δημοσιεύσεις μέχρι στιγμής για το Babytips.gr.

Η 1η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Glam του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου, στις 12/12/2010 και ακολουθεί μικρογραφία και link για την πρωτότυπη ανάγνωση.

 

glam12_12_2010c

 αναδημοσίευση από το περιοδικό Glam του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου (12/12/2010)

 

Και η 2η δημοσίευση έγινε στο GGD.gr με αφορμή το 19ο Girl Geek Dinner, που ήταν αφιερωμένο στις ελπίδες μας για έναν καλύτερο κόσμο, δηλαδή στα παιδιά.

ggdToniaChanioti

 

 

Τρεις ομιλίες έγιναν στις 31 Ιανουαρίου 2011, από τρεις γυναίκες που διατηρούν ιστοσελίδες σχετικές με το παιδί. Μία εκ των τριών, ήταν η Τόνια Χανιώτη, ιδιοκτήτρια του Babytips.gr 

 

 

 

   

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!