σχέδιο με ούφο και εξωγήινους

Στο Camping με την οικογένεια

Το camping ήταν τρόπος ζωής για εμάς πριν αποκτήσουμε παιδιά. Τολμήσαμε να εξορμήσουμε στη φύση και να κάνουμε camping με τα παιδιά όταν έγιναν δύο χρονών. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι θα μπορούσαμε και αρκετά νωρίτερα, αλλά δεν το τολμήσαμε γιατί φοβόμουν ότι τα δίδυμα θα μας εξουθένωναν στην προσπάθειά μας να τα κρατήσουμε ασφαλή και δεν θα χαιρόμασταν την εκδρομή μας. Αν δεν το τολμήσεις όμως, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί..!

Να τι χρειαστήκαμε στην πρώτη μας εξόρμηση, με τα παιδιά:

# Προσαρμόστε ελεύθερα:

  • Μεγαλύτερη σκηνή ώστε να χωράμε 4 στο ίδιο δωμάτιο σκηνής. Το προτιμήσαμε για να έχουμε τα μικρά στον ίδιο χώρο ύπνου με εμάς, λόγω της ηλικίας τους. Με μεγαλύτερα παιδιά, οι γονείς προτιμούν σκηνές 2 δωματίων, ώστε να κοιμούνται χωριστά ή 3 δωματίων ώστε να υπάρχει δωμάτιο παρακευής γευμάτων με τραπεζι, καρέκλες, τακτοποιημένα τρόφιμα κλπ.
  • Sleeping Bags για σκεπάσματα και ένα κατωσέντονο.
  • Αντικουνουπικό spray κατάλληλο για παιδιά και φιδάκι για τον εξωτερικό χώρο ώστε να μην ενοχλούνται τα παιδιά από τα κουνούπια και να πίνουν το γάλα τους ανενόχλητα.
  • Τραπεζάκι με ενσωματομένες καρέκλες (σκαμπώ) που χρησιμεύει στην παρασκευή του γάλακτος, το κόψιμο των φρούτων, την προετοιμασία των γευμάτων και όταν τελειώσουμε με αυτά είναι μία καθαρή επιφάνεια για τα παιχνίδια μας.
  • Γκαζάκι και μπρίκι για το ζέσταμα του γάλακτος .
  • Πάνες, κρέμες, μωρομάντηλα για την αλλαγή των πανών στα παιδιά.
  • Αντιηλιακό, καπέλο, ομπρέλα, ψάθες, κουβαδάκια και σωσίβια για την παραλία.FORK1
  • Άφθονο εμφιαλωμένο νερό.

 

040022-pink-jelly-icon-transport-travel-compass4

Και βέβαια χρειαστήκαμε οτιδήποτε άλλο παίρναμε πάντα μαζί μας στο camping (φακούς, σκοινιά, έξτρα πασαλάκια, χαρτί κουζίνας, μαχαιράκι, μουσαμάς για κάτω από τη σκηνή ώστε να μην έχουμε υγρασία κ.α.)

 

Tips:

 Ανάλογα την τοποθεσία που έχουμε επιλέξει για το camping πρέπει και τα ρούχα και παπούτσια του παιδιού να είναι κατάλληλα και να το προστατεύουν επαρκώς

➛ Φίλοι μας χρησιμοποιούν ένα μικρό παρκοκρέβατο για την κόρη τους που είναι 7 μηνών. Χωράει μέσα στη σκηνή για τον ύπνο του παιδιού και με ένα τούλι απο πάνω δεν περνάνε τα κουνούπια όταν βρίσκονται έξω απο αυτήν, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η καλή ψυχολογία παίζει τον βασικό ρόλο σε μία εκδρομή. Αναποδιές συμβαίνουν πάντα, όπως και λύσεις βρίσκονται όταν υπάρχει καλή θέληση. Αν μας συμβεί πχ. ένα λάστιχο ή αν ξεχάσουμε κάτι (που δεν είναι η σκηνή ... ) και μπορέσουμε με καλή θέληση να το ξεπεράσουμε, η "οικογενειακή περιπέτεια" του camping θα μας το ξεπληρώσει!

 

Δείτε αυτήν την ερώτηση γονέα (από την ενότητα "οι ειδικοί απαντούν"): "Στην εκδρομή, συγκεκριμμένα στο camping, δεν με ακούει καθόλου. Δεν φοβάται να απομακρυνθεί και να μην με βλέπει. Ανησυχώ..."

 

Δείτε επίσης τον χάρτη του e-camping.gr που έχει καταχωρημένα τα περισσότερα camping και σε real time τις κινήσεις των πλοίων. Στο forum του, μπορούμε να πάρουμε ιδέες και γνώμες και να δώσουμε τη δική μας κριτική αν θέλουμε.

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!