πατουσάκια νεογέννητου ανάμεσα στα δάχτυλα του γονιού

Επιστροφή στο σπίτι με το νεογέννητο

Η επιστροφή στο σπίτι με το μωρό, έχει γλυκιά γεύση και τόσα πολλά υπέροχα συναισθήματα αλλά έχει και μια μικρή ανησυχία για την ασφάλεια και τη φροντίδα του μωρού.

σχέδιο με ραντάρ να πιάνει ένα γλυκό γατάκι

Παιδικά ονόματα

Ιδέες για παιδικά ονόματα, είτε ακολουθείτε την παράδοση και μπορεί να θέλετε να βρείτε το υποκοριστικό, είτε απλώς χρειάζεστε την επιβεβαίωση ότι έχετε ήδη βρει το ωραιότερο και πιο εύηχο όνομα για το μικρό σας: 

έγκυος κρατά υπερηχογράφημα

Προγεννητικός έλεγχος (υπερηχογράφημα 1ου-2ου-3ου τριμήνου)

 Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα κάνετε τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα, συνήθως μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας, για να εξακριβωθεί η ηλικία του εμβρύου.

Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν άλλο ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 18ης και της 22ης εβδομάδας για να ελέγξουν τα όργανα και τα άκρα του μωρού.

πατουσάκια νεογέννητου με μαργαρίτα ανάμεσα στα δάχτυλα

Πως γίνεται η σύλληψη

Όλοι αναρωτιόμαστε πως γίνεται η σύλληψη, τι ακριβώς γίνεται μέσα μας και πως αναπτύσσεται η ζωή στη μήτρα της μητέρας. Ακολουθεί το video από το Nucleus Medical Media με την οπτικοποίηση της διαδικασίας.

μωρό που θηλάζει

Βήματα για επιτυχή μητρικό θηλασμό

γράφει: Δώρα Π. Ευθυμίου (Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος)

Η Δώρα Π. Ευθυμίου (Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος) μας καθοδηγεί προς τον επιτυχή μητρικό θηλασμό. Μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε και μας λύνει τις απορίες. Μας δίνει τον οδηγό για τις νέες μητέρες με ιδέες για τον επιτυχή θηλασμό:

κοντινό πλάνο σε έγκυο γυναίκα

Άσκηση για εγκύους

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συχνά νιώθουμε την ανάγκη να τεντωθούμε, να "ισιώσουμε" την σπονδυλική στήλη, μα και να ασκηθούμε χωρίς φόβο για τυχόν τραυματισμό.

Συχνά ζητάμε τη συμβουλή του γυναικολόγου μας για την άσκηση που μας ταιριάζει. Διαβάστε παρακάτω δύο προτεινόμενες ασκήσεις για εγκύους:

αυτάκι νεογέννητου

Εγκυμοσύνης Ημερολόγιο

Εβδομαδιαίο ημερολόγιο εγκυμοσύνης για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θεωρήστε το ως πρώτη ενημέρωση. Για το εξατομικευμένο σας ημερολόγιο συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Tips:

  • Ο γιατρός σας είναι ο πολύτιμος φίλος σας σε όλη τη διαδικασία της κύησης. Συζητήστε μαζί του και την παραμικρή απορία, ανησυχία, ελπίδα σας. Εμπιστευτείτε τον.
μαμά κρατάει αγκαλιά το μωρό της

Θηλασμός και Σύγχρονος τρόπος ζωής

Ο μητρικός θηλασμός θεωρείται ο ιδανικότερος τρόπος διατροφής ενός παιδιού, ενώ τα πλεονεκτήματα για την ίδια τη μητέρα είναι εξίσου σημαντικά. Τα ποσοστά θηλασμού όμως στην Ελλάδα μειώνονται δραματικά μετά από τον πρώτο μήνα ζωής.

σχέδιο μοβ πορτοκαλιού

Διατροφή και εγκυμοσύνη

Η υγιεινή διατροφή της μητέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μια μητέρα μπορεί να κάνει για το μωρό της.

ημερολόγιο πάνω σε γραφείο

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

1. 

Ημερολογιακή μέθοδος

Οι 3 ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία της γυναίκας είναι αυτές κατά τις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης. Η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο. Δηλαδή σε ένα κύκλο 28 ημερών η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα.

έγκυος γυναίκα που κρατά μια καρδιά

Υδρογυμναστική για εγκύους

αρθρογράφος: Ιωάννα Βαπορίδη

Γυμναστείτε ελεύθερα και με ασφάλεια μέσα στο νερό!!

Μια φράση που πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μιας μέλλουσας μητέρας. Η άσκηση στο νερό – κολύμβηση, aqua yoga, aqua aerobic- , θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ιδανική για μια έγκυο γυναίκα που θέλει να κρατήσει τη γραμμή της, χωρίς τον παραμικρό «κίνδυνο» τραυματισμού γι’ αυτή και το παιδί της.

μπαμπάς ακουμπάει την κοιλιά της εγκύου μαμάς

Σεξουαλική ζωή και Εγκυμοσύνη

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για το sex πριν την εγκυμοσύνη. Ελάχιστα όμως έχουν γραφτεί για το sex κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο παιδίατρος Άδαμος Χατζηπαναγής, απαντά στις ερωτήσεις για το sex που γεννιούνται μέσα μας.

δύο έγκυες κάνουν γιόγκα

Εγκυμοσύνη και Γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια πανάρχαια επιστήμη, που προσφέρει στο σύγχρονο άνθρωπο μια εκπληκτική προσέγγιση, σχετικά με τις δυνατότητες του σώματος αλλά και του νου του.

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!