babytips blog 751x500 

Blog

Αξίζει να μοιραζόμαστε νέα για την οικογένεια. 

Αξίζει να μοιραζόμαστε σκέψεις.

Η επικαιρότητα μας αφορά και εδώ θα αναρτούμε τα τελευταία νέα της υγείας, νομικά σχόλια, νέα προϊόντα που βγαίνουν στην αγορά, καλά νέα με επιτεύγματα παιδιών ή χορηγίες σχετικές με παιδιά, ακόμα και σκέψεις δικές μας για την οικογένεια και το πως βιώνουμε το μεγάλωμα μας.

Καλή ανάγνωση! 

 

Γιατί να κάνουν τα παιδιά διαδικτυακά μαθήματα

Γιατί να κάνουν τα παιδιά διαδικτυακά μαθήματα

Και τα σχολεία έκλεισαν. Κανείς δεν περίμενε αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη στην εκπαίδευση και στις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Είναι όμως γεγονός και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Πολλοί γονείς σήμερα καλούνται να απαντήσουν καταφατικά στο ερώτημα της διαδικτυακής διδασκαλίας με "βαριά καρδιά" ενώ άλλοι την αρνούνται πεισματικά για διάφορους λόγους.

ζωγραφική στο δρόμο με 3d κοριτσάκι

Να μια ωραία ιδέα για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί όταν περνούν έξω από σχολεία

Να μια ωραία ιδέα για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί όταν περνούν έξω από τα σχολεία. Το εφάρμοσαν οι Preventable (the community against preventable injuries) το 2010 και για μία εβδομάδα μόνο, έξω από ένα σχολείο στο Δυτικό Βανκούβερ, για να αφυπνίσουν τους οδηγούς των μεταφορικών μέσων.

ρομπότ χαρτονένιο κρατάει ένα φακό

Έσβησαν τα φώτα στο μπάνιο ...

ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τελευταίως σβήνω φώτα. Από όπου και να περάσω στο σπίτι κάποιο είναι αναμμένο... Απέκτησα αυτή τη συνήθεια για να μαθαίνουν τα μικρά πως όταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο, σβήνουμε τα ΦΩΤΑ!

Η μικρή μου όμως ήταν μέσα στο μπάνιο. Ξαφνικά την άφησα χωρίς φως, άθελα μου, χωρίς να το σκεφτώ, από συνήθεια, βγήκα από το μπάνιο και έσβησα το φως ... ΑΑΑΑΑΑααααα ...

Τσικνοπέμπτη με τις Μορφές Έκφρασης στην Πλάκα

Τσικνοπέμπτη με τις Μορφές Έκφρασης στην Πλάκα

Απόκριες με τις Μορφές Έκφρασης

Οι Καρναβαλιστές των Μορφών Έκφρασης σας περιμένουν στην Πλάκα για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε!

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00, οι Μορφές Έκφρασης μάς περιμένουν έξω από το Μετρό Ακρόπολης, σε μία χαρούμενη και ξεσηκωτική αποκριάτικη παρέλαση με κλαρίνο, κιθάρες, νταούλια... και φυσικά το πολύχρωμο Γαϊτανάκι. Θα περπατήσουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε!

μπάνερ της greenpeace για την ενεργεια Διώξε τα κουνουπια

Διώξε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Προτίμησε φυσικές λύσεις για να διώξεις τα κουνούπια ... και όχι χημικές και δύσοσμες: Χρησιμοποίησε γλάστρες με φυτά που η μυρωδιά τους τα απωθεί. Τέτοια είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, η αρτεμισία (αψιθιά), η σιτρονέλλα, η λουίζα και το δενδρολίβανο. Τον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν επίσης το ξύδι και το κρεμμύδι, σε χώρους που δε θα σας ενοχλήσει η μυρωδιά τους.

χαρούμενα παιδιά λυκείου

Ευκαιρία για Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Διεθνούς Ανταλλαγής για Μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα

Το AFS Intercultural Programs προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε 9 χώρες του κόσμου, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Χιλή, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Τα προγράμματα ανταλλαγής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και περιλαμβάνουν 5 πλήρεις και 45 μερικές υποτροφίες για το 2020. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2020.

αφίσα Freedom for Birth

Οι μητέρες γεννούν μια παγκόσμια επανάσταση

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Freedom For Birth (www.freedomforbirth.com) σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 σε μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas www.encahellas.eu – - www.facebook.com/groups/ENCAHellas/ μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA)

πιτσιρίκι που δαγκώνει καρπούζι

Για ένα ευχάριστο και συναισθηματικά εποικοδομητικό καλοκαίρι με τα παιδιά

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να χτίσετε κοινές θετικές εμπειρίες με τα παιδιά και όλη την οικογένεια, στις οποίες θα ανατρέχει όλη η οικογένεια μια ολόκληρη ζωή. Είναι μια ευκαιρία να ξοδέψετε ευχάριστο χρόνο μαζί, να χαλαρώσετε, να παίξετε και να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Παράλληλα είναι μια περίοδος που ενδείκνυται για να έρθουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συνδεθούν περισσότερο, τόσο οι γονείς μεταξύ τους όσο και ο καθένας τους ξεχωριστά με το κάθε παιδί, όπως και τα αδέλφια το ένα με το άλλο.

ξύλινα τουβλάκια που σχηματίζουν τη λέξη play

Early Learning για τα παιδιά. Ποια τα οφέλη →

Πόσο αξίζει τελικά το Early learning ;

Είναι ένα ερώτημα που μου τίθεται πολύ συχνά όπου κι αν βρεθώ. Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι τα οφέλη αυτής της πρώιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πλήρης ενημερωτικός οδηγός για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Ενας πλήρης ενημερωτικός οδηγός για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), δημιουργήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταφράστηκε στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ.

παιδί τρέχει στην παραλία

10 βήματα για να περάσετε πραγματικά ξεκούραστες διακοπές αυτό το καλοκαίρι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΗ

1. Οργανωθείτε από νωρίς. Όσο καλύτερα γνωρίζετε το που θα πάτε, πως θα πάτε εκεί, τι πράγματα χρειάζεται να έχετε μαζί σας τόσα λιγότερα θα έχετε να κανονίσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες για υποχρεώσεις εκεί και στρες αφήνοντας περισσότερο χρόνο για ξεκούραση.

πόστερ του mediterannean cosmos για τα εργαστήρια για τα παιδιά

Εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. & Ρομποτικής για παιδιά στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό STEAM Greece και παρουσιάζει εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. & Ρομποτικής για παιδιά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου (με ελεύθερη είσοδο).

ζωγραφιά του Fred Giovannitti σε σχέδιο του παιδιού του

Ένας μπαμπάς ζωγραφίζει τα σχέδια των παιδιών του

Υπάρχει ένας μπαμπάς που έχει κάνει αίσθηση στο διαδίκτυο με τις ζωγραφισμένες εικόνες που έχει ανεβάσει στο Imgur (image hosting service). Το όνομα του είναι Fred Giovannitti και τον τελευταίο χρόνο αρκετοί ασχολούνται μαζί του γιατί ζωγραφίζει τα σχέδια των παιδιών του στις συχνές αεροπορικές πτήσεις που κάνει για δουλειά. Ξεκίνησε με ξυλομπογιές αλλά όταν τις ξεχνάει στο σπίτι, παίζει με το ipad. Η 1η του ζωγραφιά ονομάζεται "The first one" και του την έδωσε η κόρη του Σοφία, όταν ήταν 4 ετών.

μαμά με 2 παιδιά κοιτάει τη θέα

Και όμως … ζηλεύω

Το να γίνεις μαμά είναι μία υπέροχη εμπειρία. Σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Σε κάνει να χαίρεσαι περισσότερο, να χαμογελάς πιο πολύ, να επαινείς την καλοσύνη (που παλιότερα τη θεωρούσες αυτονόητη), να δοκιμάζεις την πειθώ σου, να θριαμβεύεις σε μικροπράγματα και να αποδέχεσαι την ήττα σου στα «μεγάλα»! Επαναπροσδιορίζεις όλη σου τη ζωή.

άγιος Βασίλης με γουρλωμένα μάτια

Τα πιο ωραία παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια (αγγλικά)

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με νόημα, για τα μικρά μας. Αγαπημένες μελωδίες που μπορούμε να ακούμε ως background music σε όλες μας τις δραστηριότητες!

σχέδιο σπιτιού με ροζ μαρκαδόρο

Νέος νόμος (4224/2013) για την προστασία της Κύριας Κατοικίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΦΙΑ ΤΡΕΚΛΗ

Στις 21.12.2013 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο υπ’αρίθμ. 4224/2013 νόμος για παροχή προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.
Τον νόμο αυτό θα προσπαθήσω να σας τον παρουσιάσω περιληπτικά με τρόπο κατανοητό για τους απλούς πολίτες στα βασικά του σημεία.

εικόνα παιδιών που τρέχουν

Μια γιαγιά απόλαυση!

Στην παιδική χαρά που παίζουμε μικροί και μεγάλοι, υπάρχει μία γιαγιά πρότυπο για πολλές από εμάς. Η κυρία Δώρα! Έρχεται από μακριά κάθε μέρα, για να βγάλει βόλτα το εγγονάκι της. Έχει πάντα καλή διάθεση και σκορπάει μια γλύκα και μια φροντίδα γύρω της, σε μικρούς και μεγάλους. Απολαμβάνω να βρίσκομαι κοντά της και να παίρνω λίγη από αυτή τη φροντίδα που προορίζεται για τα παιδιά.

η Νάντια Δαλκυριάδου

Η Νάντια Δαλκυριάδου μας μιλά

Φέτος συναντούμε την Νάντια Δαλκυριάδου σε δύο όμορφες παραστάσεις για μικρούς θεατές. Στο βρεφικό «Θα Βγω απ’ το Αυγό» ως ηθοποιό και στο παιδικό «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι», ως σκηνοθέτιδα. Και οι δύο παραστάσεις παίζονται στο Θέατρο Άβατον.

Μας κινεί την περιέργεια η Νάντια Δαλκυριάδου, η οποία είναι σκηνοθέτιδα, ηθοποιός, ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτήν και τις παραστάσεις που λαμβάνει μέρος. Βρεφικό και παιδικό θέατρο!     

εκτυπωτής Braille φτιαγμένος με Lego

12χρονος αμερικανός δημιουργεί braille printer χρησιμοποιώντας Lego

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ $2,000 ΣΕ $350

O Shubham Banerjee, είναι 12 χρονών και δημιούργησε έναν Braille εκτυπωτή με 355 δολλάρια, όταν σήμερα κοστίζουν περίπου 2.000 δολλάρια. Χρησιμοποίησε το LEGO model Mindstorms EV3 και αφού το ανακατασκεύασε, άλλαξε το software πρόγραμμα του!

Peratzada

Μάνα, σύντροφος, νοικοκυρά, εργαζόμενη … χωρίς ενέργεια;

Μάνα, σύντροφος, νοικοκυρά, εργαζόμενη, καταστροφέας σκανταλιάς, αρχηγός παιδο-στρατοπέδου... Πολλές είναι οι ιδιότητες που με χαρακτηρίζουν. Όλες έχουν του κόσμου τα καλά, μα ένα μειονέκτημα… Τη σπατάλη ενέργειας και τη δύσκολη δημιουργία και αποθήκευσή της… Λόγω ηλικίας συμβαίνει αυτό. Είμαι σίγουρη ότι αν ήμουν 20 χρονών δεν θα με απασχολούσε η ενέργεια...

το πόστερ από την παράσταση "Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι"

«Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» παιδική παράσταση

παράσταση για παιδιά από 18 μηνών έως και 6 ετών

Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα.

Ο Λευτέρης, το μικρό περιστέρι που αγάπησαν μωρά και γονείς μέσα από τη βρεφική παράσταση «Θα Βγω απ’ το Αυγό», επιστρέφει. Για μια ακόμη φορά φτερουγίζει μακριά από τις σελίδες του παραμυθιού της Μαρίνας Πλεμένου «Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι». Η διαφορά είναι πως πλέον συνοδοιπόροι σ’ αυτό το ταξίδι του θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (από 18 μηνών έως και 6 ετών).

μαμά κρυωμένη με κασκόλ και θερμόμετρο

Πως η μαμά κολλάει ίωση τα παιδιά της ...

Πολύ απλά, συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο μαζί τους, χωρίς ιατρική μάσκα!

Πριν λίγες μέρες ένιωσα τον λαιμό μου να ξεραίνετε. Έκανα τα συνηθισμένα γιατροσόφια μου (τσάι με μέλι, καραμέλες για το λαιμό, φυσιολογικός ορός, πορτοκάλια) αλλά ... νικήθηκα.

φωτογραφίες με παιδια και εφηβους που παιζουν βόλει

Προσφέροντας εύκολα και αποτελεσματικά στο ΔΕΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Προσφέρετε σε κοινωφελείς οργανισμούς αγαθά που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και υπηρεσίες, μέσω του Desmos Direct (www.desmosdirect.org) με ένα μόνο κλικ.

το πόστερ από την βρεφική παράσταση "θα βγω από το αυγό"

"Θα βγω από το αυγό" παράσταση για μωράκια έως 18 μηνών

Τα πρώτα μωρά που την παρακολούθησαν είναι πλέον ολόκληρα παιδάκια. Περπατούν, μιλούν και τρέχουν. Στο μεταξύ, άλλα μωρά ήρθαν σ’ αυτό τον κόσμο και οι συντελεστές του «Θα Βγω απ’ το Αυγό» είναι έτοιμοι να τα υποδεχθούν στο πορτοκαλί χαλί και τις αφράτες μαξιλάρες που θα στηθούν για τέταρτη (!) χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Άβατον.

ανοιχτή παλάμη με φόντο ουρανό

Απόηχος Καθαράς Δευτέρας

Απόηχος καθαράς Δευτέρας..!

Αγαπημένα πρόσωπα κοντά μου, γέλια, ρακές, μεζεδάκια. Χωρίς χαρταετό γιατί έβρεχε, όλοι όμως στο μπαλκόνι ψήναμε, κοιταζόμασταν, αγαπιόμασταν. Τα μικρά χώνονταν παντού, μέσα έξω, κυνηγιούνταν, χοροπηδούσαν, κρύβονταν!

φωτογραφίες με παιδια και εφηβους που παιζουν βόλει

Επιτέλους το άθλημα που της αρέσει!

Είναι κορίτσι, 7 χρονών και είναι ενθουσιασμένη με το βόλεϊ. Και εγώ είμαι η μαμά της και είμαι ενθουσιασμένη γιατί για πρώτη φορά στην κοινή μας ζωή απαίτησε κάτι με τόσο πάθος, το πέτυχε και το απολαμβάνει.

ξανθό παιδί σε τάξη κοιτάει το φωτογραφικό φακό

Ανάπτυξη προφορικής ικανότητας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

ή αλλιώς αυτό το «κλικ»!

Όλοι οι γονείς έχουν αναρωτηθεί τουλάχιστον μια φορά πότε τα παιδιά τους θα βγάλουν προς τα έξω όλο το γλωσσικό πλούτο που λαμβάνουν από την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Με τη φράση «αφού τα καταλαβαίνει γιατί δε μιλάει;» να αποτελεί συχνό ερώτημα για τους περισσότερους από μας, αναρωτιόμαστε αν τα παιδιά μας βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας δούμε λοιπόν κάποιους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την #ΠροφορικήΙκανότητα του παιδιού μας.

παιδί τυλιγμένο με χαρτί υγείας

Αστείο παιχνίδι με χαρτί ... υγείας!

Ήταν ένα βαρετό απόγευμα... Μουντός καιρός, κρύο, η ενέργεια μου στα χαμηλότερα επίπεδα... Τα παιδιά αμέσως με κατάλαβαν. Δεν υπήρχε διάθεση, ούτε δύναμη για να τα συνετίσω από τις σκανταλιές που σκαρφίζονταν. Οφείλω να το ομολογήσω: Ήμουν τυχερή. Η πρώτη σκανταλιά που τους ήρθε στο νου ήταν δημιουργική, ήσυχη και ανέξοδη! Ήταν ένα αυτοσχέδιο, αστείο παιχνίδι με το χαρτί υγείας.

μωρουδιακά κορμάκια του eshop mytwins

e-shop για διδυμάκια από την Εύη Σταθάτου!

ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ PROJECT

Αν γνωρίζετε το mytwins.gr και την Εύη Σταθάτου, καταλαβαίνετε ότι το e-shop για διδυμάκια είναι το φυσικό επόμενο βήμα της. Διδυμομαμά με 3 παιδιά (6 χρονών τα διδυμάκια και 2 χρονών το τρίτο της), ταλαντούχα, ενεργητική, πολυάσχολη, δημιουργεί συνεχώς νέα project και απολαμβάνει να τα δουλεύει, να τα μεγαλώνει και να μας τα προσφέρει.

Pablo Pineda

Συνέντευξη του πρώτου Ευρωπαίου δάσκαλου με σύνδρομο Down

WELT ONLINE: Τι σημαίνει και τι σημασιοδοτεί το είναι κανείς ο πρώτος με σύνδρομο Ντάουν πτυχιούχος στην Ευρώπη;

Πινέδα: Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω ότι οι πατέρες και οι μητέρες που έχουν παιδιά με σύνδρομο ντάουν χρειάζονται κάποιον να τους δείξει και να τους πει: «Το παιδί σου μπορεί να το κάνει αυτό».

πιτσιρίκι που κάνει σκέιτ

Η βοήθεια έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις ... (skatepark)

Το skatepark του ολυμπιακού σταδίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Μιας που τα παιδιά μου έχουν σκέιτ - μα δεν ξέρουν να κάνουν - σκεφτήκαμε να το επισκεφτούμε. Ίσως ερχόταν η επιφοίτηση και η γνώση κοιτώντας τους άλλους...

δημιουργία χιονιού σε μικροσκόπιο

Μαμά, γιατί το χιόνι είναι λευκό;

Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό, φωνάζεις τα παιδιά σου! Έκπληξη και ενθουσιασμός επικρατεί στο σαλόνι και αρχίζουν οι ερωτήσεις ... Πότε θα βγούμε έξω να παίξουμε χιονοπόλεμο; Γιατί είναι άσπρο το χιόνι; Γιατί δε με αφήνεις να βγω στο μπαλκόνι; Τι εννοείς ότι φοράω πυτζάμες; Θέλω να πιάσω το χιόνι σου σου λέωωωωωωω!

Pamblo Pineda Small

Ο Πάμπλο Πινέδα στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, αλλά και πρωταγωνιστής της βραβευμένης ταινίας «εμείς οι δυο» (Me Too – Yo Tambien) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κορυφογραμμή».

Έλληνες μαθητές στο Cern

Το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο που επισκέφθηκε το CERN!

Λίγο μετά την επιστροφή της στην Αθήνα, από το ελληνικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών στο CERN το περασμένο καλοκαίρι, η εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - φυσικός Τίνα Νάντσου άρχισε να δουλεύει σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στις θετικές επιστήμες με τον τίτλο «Παίζοντας με τα πρωτόνια» για τους μαθητές της στη Σχολή Χιλλ, το παλαιότερο δημοτικό σχολείο σε λειτουργία στην Ελλάδα. « Ο στόχος ήταν να εμπνεύσω στους μαθητές μου τη μαγεία της σωματιδιακής φυσικής με τον ίδιο τρόπο που εμπνεύστηκα η ίδια κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο CERN», λέει η κ. Νάντσου.

φωτογραφίες της Danielle Guenther

Νιώθουμε όμορφα με τις φωτογραφίες της Danielle Guenther

"PARENTING IS EXHAUSTING…"

Μα και βέβαια η ανατροφή των παιδιών είναι εξουθενωτική. Το γνωρίζουμε όλοι!

Αυτό που προσθέτει η Danielle Guenther είναι το χιούμορ. Φωτογραφίζει γονείς με τα παιδιά τους, σε "τραβηγμένες" καταστάσεις. Σε λάθος στιγμές. Εκεί που φαίνεται η απόγνωση. Είναι βέβαια στιλιζαρισμένες εικόνες, με όμορφο φωτισμό, χρωματικά σωστές και με πρωταγωνιστές σε απίθανες καταστάσεις. Ίσως σοκαριστούμε με κάποιες, ίσως γελάσουμε με άλλες και ίσως αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σε λίγες.

Anar Foundation Only For Children 2 Sm

Μία διαφήμιση που αφορά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και προειδοποιεί τους μεγάλους!

Στην Ισπανία δημιουργήθηκε αυτή η διαφήμιση που απευθύνεται στα παιδιά και αφορά θύματα κακοποίησης. Πρόκειται για διαφημιστική πινακίδα που βρίσκεται στο δρόμο και αναλόγως το ύψος των ματιών του θεατή διαβάζεται διαφορετικό μήνυμα. Το μήνυμα για τους μεγάλους (ψηλούς) είναι η εικόνα ενός λυπημένου αγοριού με τη λεζάντα “Κάποιες φορές, η κακοποίηση των παιδιών είναι εμφανής μόνο σε αυτά που τη ζούνε”.

logo karkinaki-gr

karkinaki.gr: Το πρώτο site για τον παιδικό καρκίνο!

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Με κεντρικό σύνθημα «εδώ μιλάμε για τον παιδικό καρκίνο», μια καινούρια ιστοσελίδα, το www.karkinaki.gr, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό, που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον παιδικό καρκίνο.

η Φρεντερίκα (91 ετών)

Καταπληκτική Σούπερ (γιαγιά) Ηρωίδα!

ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ 91 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Πριν λίγα χρόνια, ο φωτογράφος Sacha Goldberger κατάλαβε ότι η γιαγιά του νιώθει μοναξιά και έχει κατάθλιψη... Αποφάσισε να την ενθαρρύνει προτείνοντάς της να την φωτογραφίσει σαν σούπερ ηρωίδα.

ζωγραφική στο δρόμο με 3d κοριτσάκι

"Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή"

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος "Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία" αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται στο Ιατρείο αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!