σχέδιο δύο δαχτυλιδιών

Πολύτιμα πράγματα στο οικογενειακό ταξίδι

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε ανησυχία για τα πολύτιμα πράγματα που έχουμε μαζί μας. Μπορεί να είναι το ρολόι, το μενταγιόν που φοράμε, τα χαρτιά που μεταφέρουμε, αλλά και οτιδήποτε αξίας για εμάς.

Μπορούμε αν οργανωθούμε σωστά, να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και έτσι να μειώσουμε το άγχος μας:

ⓘ Κάντε φωτοτυπίες στα σημαντικά σας έγγραφα, όπως διαβατήρια, ταυτότητες, εισιτήρια, χαρτιά ασφάλισης, πιστωτικές κάρτες κλπ.

ⓘ Κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών, αν δεν θέλουμε να τραβήξουμε τα μάτια των τοπικών ανθρώπων πάνω μας (και πάνω στα πολύτιμα αντικείμενα μας) ας παρατηρήσουμε τον τρόπο που ντύνονται και ας ντυθούμε κατάλληλα.

ⓘ Ας έχουμε μαζί μας τα πολύτιμα αντικείμενα που πραγματικά χρειαζόμαστε και όχι περισσότερα. Μικραίνει ο κίνδυνος να χάσουμε κάτι. Ακόμα και το πορτοφόλι μας πρέπει να το οργανώσουμε ξανά για το ταξίδι.

ⓘ Υπάρχουν πορτοφόλια ασφαλείας που μπαίνουν μέσα από τα ρούχα, είτε περασμένα στο λαιμό, είτε στη μέση. Χρησιμοποιούνται για τα απολύτως απαραίτητα.

ⓘ Το κλασικό τσαντάκι που δένει στη μέση (μπανάνα) έξω από τα ρούχα είναι πιο καλή επιλογή από την τσάντα που κρατάμε στο χέρι και εύκολα μπορεί να κλαπεί.

Τα χρήματα που μεταφέρουμε ας μην τα κρατάμε όλα σε ένα μέρος. Μπορούμε να τα χωρίσουμε, σε αυτά που πραγματικά θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οργανώνοντας τα έξοδα που θα μπουν στην πιστωτική κάρτα και σε αυτά που απαραιτήτως πρέπει να είναι μετρητά. Κάποια μπορούν να μπουν στο πορτοφόλι μας και κάποια άλλα στο τσαντάκι ασφαλείας, είτε μέσης, είτε λαιμού που μπορεί να έχουμε.

ⓘ Χρησιμοπούμε πάντα το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Μπορούμε να ρωτήσουμε για τις διαστάσεις του για να κατάβουμε αν χωράει πχ το laptop. Στην περίπτωση που χρειαζόμαστε μεγαλύτερο χώρο, το συζητάμε με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου για να δούμε τι έχει να μας προτείνει.

ⓘ Όταν κάνουμε ανάληψη απο ΑΤΜ, ας είμαστε προσεκτικοί και ας καλύψουμε όσο το δυνατόν το χώρο μας ώστε να μην φανεί το PIN που πληκρολογούμε.

ⓘ Ας ταξιδεύουμε όσο πιό "ελαφριά" γίνεται. Είναι λιγότερο κουραστικό και είμαστε πιό ευκίνητοι.

ⓘ Στο ταξίδι με το αυτοκίνητο, καλό είναι να μην αφήνουμε σε κοινή θέα πολύτιμα πράγματα. Είτε είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε όχι.

ⓘ Στην παραλία ας κρατάμε τα απολύτως απαραίτητα. Ακόμα και η βέρα μας, είναι πρόκληση για μερικούς...

ⓘ Σε περίπτωση που συναντήσουμε κλέφτη, ας μην αντισταθούμε. Δεν γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η ζωή μας είναι πιό πολύτιμη.

 

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!