μικρό παιδί μπροστά σε παράθυρο με τον σκύλο του

6 καλοί λόγοι για να πάρετε σκύλο

Ζητήσαμε από τον Αντρέα Τορέλλι (θετικό εκπαιδευτή σκύλων) να μας δώσει 6 λόγους για αυτήν τη συμβίωση. Να τι μας είπε:

1. Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως όσα παιδιά μεγαλώνουν με σκύλους στο περιβάλλον τους είναι πιο ανθεκτικά στο να μην αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα.

2. Τα σκυλιά από την φύση τους δεν κρύβουν τα συναισθήματα τους, είναι εκδηλωτικά και σχεδόν πάντα χαρούμενα με την παρέα των παιδιών, πράγμα που σε βάθος χρόνου δημιουργεί αλληλεπίδραση. Έχει παρατηρηθεί πως όσα παιδιά μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά, είναι πιο χαρούμενα και πιο ισορροπημένα συναισθηματικά.

3. Οι γονείς θα πρέπει να εμπνέουν στα παιδιά να αναλάβουν κάποιες υπευθυνότητες απέναντι στο σκύλο τους ( ανάλογα την ηλικία τους ) έστω και μικρές, να φροντίζουν να έχει κάθε μέρα καθαρό νερό για παράδειγμα.

4. Κάτι τέτοιο δημιουργεί ακόμα πιο σημαντική σχέση ανάμεσα τους και φυσικά μαθαίνει στα παιδιά την έννοια της υποχρέωσης αλλά και της ευθύνης με έναν πολύ ομαλό τρόπο

5. Όλα τα παιδιά που έχουν σκύλο θεωρούν πως είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή τους και δεν θα τον αντάλλασσαν με τίποτε.

6. Είναι ένας πρόθυμος σύντροφος στα παιχνίδια τους και ένας πιστός φίλος που δεν θα τα εγκαταλείψει ποτέ.

 

torelli andreas press

 

Λίγα λόγια για τον Αντρέα Τορέλλι: Είναι εκπαιδευτής σκύλων από το 1989 και εκπαιδεύει όλες τις φυλές σκύλων. Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους επαγγελματίες του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία) και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα όπως εκθέσεις μορφολογίας, εξετάσεις εργασίας, σεμινάρια κλπ. με άριστα αποτελέσματα. Η ενημέρωση και η διαρκής εξέλιξή του είναι δεδομένη λόγο της πηγαίας και αστείρευτης αγάπης του για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Είναι ενεργό μέλος σε όλους σχεδόν τους ομίλους φυλών εργασίας και ποιο συγκεκριμένα: Ιδρυτικό μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Eκπαιδευτών Σκύλων αρ.015, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Κυνοφιλικού Oμίλου Πατρών (αν. από Κ.Ο.Ε.), Μέλος Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος (αν. από SV), Γραμματέας Ομίλου Rottweiler Ελλάδος (αν. από ADRK), Μέλος του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδος (αν. από F.C.I.), Μέλος του Ομίλου Φίλων Σκύλων Εργασίας (αν. από Κ.Ο.Ε.).

Facebook page του Αντρέα Τορέλλι

photo credit: Vandan Desai / flickr / license under Creative Commons

  

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!