μικρό παιδί μπροστά σε παράθυρο με τον σκύλο του

6 καλοί λόγοι για να πάρετε σκύλο

Ζητήσαμε από τον Αντρέα Τορέλλι (θετικό εκπαιδευτή σκύλων) να μας δώσει 6 λόγους για αυτήν τη συμβίωση. Να τι μας είπε:

1Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως όσα παιδιά μεγαλώνουν με σκύλους στο περιβάλλον τους είναι πιο ανθεκτικά στο να μην αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα.

 

2Τα σκυλιά από την φύση τους δεν κρύβουν τα συναισθήματα τους, είναι εκδηλωτικά και σχεδόν πάντα χαρούμενα με την παρέα των παιδιών, πράγμα που σε βάθος χρόνου δημιουργεί αλληλεπίδραση. Έχει παρατηρηθεί πως όσα παιδιά μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά, είναι πιο χαρούμενα και πιο ισορροπημένα συναισθηματικά.

 

3Οι γονείς θα πρέπει να εμπνέουν στα παιδιά να αναλάβουν κάποιες υπευθυνότητες απέναντι στο σκύλο τους ( ανάλογα την ηλικία τους ) έστω και μικρές, να φροντίζουν να έχει κάθε μέρα καθαρό νερό για παράδειγμα.

 

4Κάτι τέτοιο δημιουργεί ακόμα πιο σημαντική σχέση ανάμεσα τους και φυσικά μαθαίνει στα παιδιά την έννοια της υποχρέωσης αλλά και της ευθύνης με έναν πολύ ομαλό τρόπο

 

5Όλα τα παιδιά που έχουν σκύλο θεωρούν πως είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή τους και δεν θα τον αντάλλασσαν με τίποτε.

 

6Είναι ένας πρόθυμος σύντροφος στα παιχνίδια τους και ένας πιστός φίλος που δεν θα τα εγκαταλείψει ποτέ.

 

torelli andreas press

Λίγα λόγια για τον Αντρέα Τορέλλι: Είναι εκπαιδευτής σκύλων από το 1989 και εκπαιδεύει όλες τις φυλές σκύλων. Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους επαγγελματίες του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία) και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα όπως εκθέσεις μορφολογίας, εξετάσεις εργασίας, σεμινάρια κλπ. με άριστα αποτελέσματα. Η ενημέρωση και η διαρκής εξέλιξή του είναι δεδομένη λόγο της πηγαίας και αστείρευτης αγάπης του για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Είναι ενεργό μέλος σε όλους σχεδόν τους ομίλους φυλών εργασίας και ποιο συγκεκριμένα: Ιδρυτικό μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Eκπαιδευτών Σκύλων αρ.015, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Κυνοφιλικού Oμίλου Πατρών (αν. από Κ.Ο.Ε.), Μέλος Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος (αν. από SV), Γραμματέας Ομίλου Rottweiler Ελλάδος (αν. από ADRK), Μέλος του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδος (αν. από F.C.I.), Μέλος του Ομίλου Φίλων Σκύλων Εργασίας (αν. από Κ.Ο.Ε.).

Facebook page του Αντρέα Τορέλλι

photo credit: Vandan Desai / flickr / license under Creative Commons