Ανάπτυξη

ένα κορίτσι κρατάει αγκαλιά το σκυλάκι της

Πως συζητώ με κάποιον που τραυλίζει. Πως επικοινωνώ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό (22 Οκτωβρίου) ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτή τη διαταραχή και που ξέρετε, μπορεί να διευκολύνουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.

creative-kid-play

Πως ενισχύουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών

H δημιουργικότητα των παιδιών μας μπορεί να ενισχυθεί και να αυξηθεί, με τη βοήθειά μας.

age-appropriate-chores-for-children

Εργασίες ανά ηλικία

Αναρωτιέστε ποιες εργασίες μπορεί να κάνει το παιδί σας, αναλόγως την ηλικία του;

Ιδού η απάντηση:

colorfull feathers with cubes

Δυσλεξία: μαθαίνω με το παιχνίδι

Υπάρχουν Τρόποι με τους οποίους γίνεται διασκεδαστικότερη η μάθηση; Μα φυσικά! Με το παιχνίδι!!!

Το παιχνίδι είναι πάντα ένα καλό μέσο προσέλκυσης και διατήρησης του ενδιαφέροντος κάθε παιδιού, πόσο μάλλον του παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία! Παιχνίδι και μάθηση μπορούν να συνδυαστούν και να δώσουν υπέροχα αποτελέσματα! Για να δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι τα παιδιά, σε κάθε τομέα της μάθησης ξεχωριστά.

hand-puppets

Το παιχνίδι ως μέσο μάθησης

Η Δέσποινα Τραπεζανλίδου μας δίνει παραδείγματα διδακτικού παιχνιδιού και μας εξηγεί γιατί τα παιδιά μαθαίνουν μόνο μέσα από το παιχνίδι!

ένα κορίτσι κοιτάει με σοβαρό ύφος προς εμάς

Δυσκολίες μάθησης και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας συνεχώς. Ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Παρακολουθούμε την ανάπτυξή τους και αντιλαμβανόμαστε πότε δεν είναι "έτοιμα" να κάνουν το επόμενο βήμα. Να σταθούν όρθια και να περπατήσουν, να μιλήσουν, να τραβήξουν μια ίσια γραμμή, να ζωγραφίσουν, να διαβάσουν. Η Χριστίνα Μαγκλιβέρα είναι Ειδική Παιδαγωγός και μας ενημερώνει για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης δυσκολιών και τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσουμε για να βοηθήσουμε το παιδί μας.

τρία παιδιά κοιτούν την οθόνη ενός υπολογιστή

Ξένες γλώσσες και παιδί

γράφει: Χριστίνα Μαγκλιβέρα (Ειδική παιδαγωγός)

Ποια είναι η "σωστή" ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά την εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας; Αυτό αναρωτιούνται όλοι οι γονείς

μωρό που κοιτάει ψηλά

Η εξέλιξη του λόγου των βρεφών - παιδιών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών μας ενημερώνει για την εξέλιξη του λόγου των βρεφών και των παιδιών.

Αναλύωνται η ανάπτυξη του λόγου - ομιλίας, περιέχονται συμβουλές  προς τους γονείς και προτροπή για το πότε να ζητήσουμε συμβουλές ή βοήθεια από τον παιδίατρο ή τον λογοπεδικό:

Νυχτερινή Ενούρηση, αίτια και τεχνικές αντιμετώπισης

7816941 small boyLyingBed

Η ενούρηση αποτελεί μια από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας που προβληματίζει τους γονείς και ανησυχεί το παιδί.

Η παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου μας συμβουλεύει:

Ψυχοκινητική Αγωγή

3421292 small toddlerΗ Χριστίνα Σύψα (ψυχοκινητική παιδαγωγός - θεραπεύτρια) μας μιλάει γιά την τόσο απαραίτητη ψυχοκινητική αγωγή στα παιδιά, από τη βρεφική ηλικία.

Συμβουλές για την προετοιμασία του ύπνου

6453782_smallΤο μωρό σας ξενυχτάει κι εσείς μαζί του; Διαβάστε εδώ, διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης, για την προετοιμασία του ύπνου από την παιδαγωγό Κάρεν Σιώτη-Wolf:

βλέπουμε την πλάτη μικρού παιδιού που κοιτάει ζωγραφιές

Μαθησιακές δυσκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες μπαίνουν στη ζωή μας μαζί με το σχολείο. Πλέον από το νηπιαγωγείο μπορούμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα εάν το παιδί μας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στη μάθηση. Βέβαια δε λείπουν και τα περιστατικά που ένας γονιός ενημερώνεται πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα το παιδί του να έχει χάσει χρήσιμο χρόνο αντιμετώπισης της όποιας δυσκολίας. Παρακάτω θα αναλυθεί το τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες, ποιες είναι και πως μπορούν να βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η ανάλυση γίνεται από την Λουΐζα Ιωαννίδου, Σχολική Ψυχολόγο και έχει δημοσιευτεί στο paidiatros.com:

Η Εξέλιξη της Ζωγραφικής ικανότητας του παιδιού

7050718_small

Η εξέλιξη της ζωγραφικής ικανότητας του παιδιού έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από πολλές ειδικότητες που ενασχόλησή τους είναι το παιδί και η ανάπτυξή του.

Ψυχοκινητική Εξέλιξη Παιδιού

Ορισμός

Ψυχοκινητική εξέλιξη ή ανάπτυξη, είναι η λειτουργική διαφοροποίηση του οργανισμού, κατά την διάρκεια της οποίας αποκτώνται συνεχώς νέες ικανότητες, που διαμορφώνονται από την αλληλεπίδραση του γενετικού υλικού με τους εξωτερικούς παράγοντες (διατροφή, νοσήματα, οικογενειακό οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον).

Εκπαίδευση Τουαλέτας

9 ΣΗΜΑΔΙΑ και 15 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑ

και να ωθήσουμε το μικρό μας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα

Κάπου μεταξύ των 1,5 - 3 χρόνων περίπου, το παιδί μας αναπτύσσει τέτοια συμπεριφορά που καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και να αφήσει τις πάνες. 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

icon facebook 48    icon instagram 48    

 

icon pinterest 48    icon twitter 48     

 

two birds in love

I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις and the Privacy policy