Δραστηριότητες

5147190_small

 

Δραστηριότητες για τα παιδιά μας, με ιδέες για όλες τις ηλικίες. Θέλουμε να περνά ο χρόνος μας με τα παιδιά ευχάριστα, εποικοδομητικά και δημιουργικά! 

Χρειαζόμαστε παιχνίδια! Παρακάτω θα βρείτε πολλές ιδέες:

δύο παιδιά χοροπηδούν

Παιχνίδια Εκτόνωσης και Σαββατοκύριακου

Ξεχειλίζει η ενέργεια των παιδιών;

Μήπως τσακώνονται το Σαββατοκύριακο ή τις περιόδους των εορτών; Η λύση είναι τα παιχνίδια εκτόνωσης! Για να διοχετεύσουν την ενέργεια τους δημιουργικά.

αγόρι με πεσμένο ποδήλατο στο πλάι που περιμένει

Μαθαίνουμε ποδήλατο τα μικρά μας

Το πιτσιρίκι σας είναι έτοιμο να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Το βλέπετε και θέλετε να το βοηθήσετε. Ποιος είναι ο τρόπος όμως; Υπάρχει ο κλασικός τρόπος και ο εύκολος τρόπος. Το σίγουρο είναι ότι θα το θυμάται πάντα! Τι διαλέγετε λοιπόν;

ροζ σχέδιο μάγισσας

On line Παραμύθια

Παραμύθια on line, ελεύθερα να τα διαβάσουν όλοι! Διαλέξτε από του παρακάτω συνδέσμους και απολαύστε τα, παρέα με τα παιδιά: 

 Από την Ανοικτή βιβλιοθήκη βρήκαμε:

αποτύπωμα παιδικού χεριού, σε γκρί χρώμα

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Τα δημιουργικά παιχνίδια και οι δραστηριότητες με τα μικρά μας, δίνουν ευχαρίστηση και στις δύο πλευρές (γονιό και παιδί) και διεγείρουν θετικά τις αισθήσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός: Η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ατόμου σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση.

γήπεδο του τένις, μια ρακέτα και ένα μπαλάκι

Τένις για παιδιά

Ιστορία του τένις

Το 15ο αιώνα, στις παρτίδες του "jeu de pomme" (παιχνίδι μήλων), για να μην αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, ο παίχτης πετούσε τη μπάλα συνοδεύοντάς την με την αναφώνηση:  "Tenez !" (Πιάστε!)

παιδί που κρατάει μεγεθυντικό φακό και κοιτάζει μέσα απο αυτόν προς τον φωτογραφικό φακό

Αινίγματα για παιδιά + Προβλήματα Λογικής

Τα αινίγματα για τα παιδιά και τα προβλήματα λογικής ακονίζουν το μυαλό! Καταπληκτική απασχόληση όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς, τους γονείς, που καμιά φορά ξεχνάμε τις απλές και βασικές λύσεις. Ξεκινήστε την προπόνηση με τα παρακάτω αινίγματα γιατί θα σας κάνει έφοδο το πιτσιρίκι σας λέγοντας "Τι είναι άσπρο, με τηγάνι και κάπου ένα ψαλίδι;" Ε..! μαθαίνει αινίγματα στο νηπιαγωγείο! Προετοιμαστείτε για το παιχνίδι με τα αινίγματα και τα προβλήματα λογικής και κατατροπώστε το!

σχέδιο κοριτσιού αγγέλου που πετάει

Κάλαντα και παιδικά τραγούδια

Κάλαντα Φώτων, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Γιορτινά τραγούδια και αγαπημένα! 

Αν θέλουμε να τα τραγουδάμε δυνατά (και παράφωνα) μαζί με τα μικρά μας, ας τα ξαναθυμηθούμε!

η Μουσική και τα παιδιά μας

Η επίδραση της μουσικής στα παιδιά είναι άμεση, όπως και στους ενήλικεςtunes4.
Ανάλογα το ρυθμό που ακούμε, ηρεμούμε ή παρασυρόμαστε σε έντονη κίνηση. Στα παιδιά αρέσει πολύ να χορεύουν, να χοροπηδούν με ρυθμό, να μεταμορφώνονται σε αεροπλάνο ή σε αρκουδάκι και η μουσική να τα συνοδεύει στην παράσταση που δίνουν!

πορτοκαλί σχέδιο μικρού εξωγίηνου

Γλωσσοδέτες

Γλωσσοδέτες για παιδιά και όχι μόνο. Πείτε γρήγορα τη φράση με τον γλωσσοδέτη και συν - αγωνιστείτε με τα μικρά παιδιά. Σίγουρα θα χάσετε! 

Για να λυθεί η γλώσσα τους και να ακουστεί το γέλιο τους δυνατά!

Αν μάθουμε γλωσσοδέτες στα παιδιά μας από μικρή ηλικία, θα τα βοηθήσουμε να λυθεί η γλώσσα τους. Ξεκινήστε από όποια ηλικία θέλετε. Εγώ ξεκίνησα να παίζω με τους γλωσσοδέτες και με τα παιδιά μου από 3,5 ετών. Στην αρχή μπερδευόμουν πολύ! Τώρα πια τους έχω μάθει! Τα παιδιά; Διασκεδάζουν μαζί μου ακόμα!

Να ξέρετε ότι βοηθάει τα παιδιά στην άρθρωση, νιώθουν υπερήφανα όταν καταφέρουν να πουν έναν ολόκληρο γλωσσοδέτη μόνα τους και γελάνε πολύ μεταξύ τους όταν μπερδεύονται! 

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θέλω δώρα για τα Χριστούγεννα! Και θέλω να σου τα γράψω σε μια όμορφη κόλλα χαρτί, που θα έχει εσένα επάνω! Άγιε Βασίλη, μου αρέεεεεσουν τα Χριστούγεννα!

Αυτά και άλλα πολλά θα ήθελα να γράψω εγώ στον Άγιο Βασίλη, αλλά δεν μπορώ γιατί θα με κοροϊδεύουν όλοι. Τα παιδιά μου όμως μπορούν να του ζητήσουν ότι θέλουν. 

Ωραίες Χριστουγεννιάτικες στιγμές προετοιμασίας. Δείτε το ως ευκαιρία για να μάθετε τι λαχταρούν τα μικρά ή προετοιμάστε τα κατάλληλα για αυτά που έχετε σκεφτεί εσείς.

σχέδιο με αγόρι κολυμβητή

Κολύμβηση για μωρά και παιδιά

Αυτήν τη δραστηριότητα τη λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά, από μηνών έως ... χρονών! Η κολύμβηση βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την χαλάρωση, την κοινωνικότητα, τη σωματική υγεία, την ψυχολογική ισορροπία, την επιδεξιότητα, την αντίληψη και άλλα πολλά! Μαθαίνει ομαδικότητα, θάρρος, αθλητικό πνεύμα, τον συντονισμό των κινήσεων. Είναι το ιδανικό άθλημα για το παιδί!

Παιδικά Τραγούδια

Παιδικά Τραγούδια

Σας προτείνουμε να θυμηθείτε όλα τα παιδικά τραγουδάκια και να τα μάθετε στα παιδιά σας. Τα παιδικά τραγούδια θα τα βοηθήσουν να ηρεμήσουν, να εκτονωθούν, να χορέψουν, να φωνάξουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους!

πολλά πολύχρωμα μπαλόνια

Παιδικό Πάρτι

Κοντά στα γενέθλια του παιδιού, όλοι οι γονείς οργανώνουν το παιδικό πάρτι γενεθλίων και αναρωτιούνται: "Να του κάνω πάρτι; Ποιους και πόσους να καλέσω; Να έχω κλόουν ή παιδαγωγό; Το σαλόνι μου ενδείκνυται ή στον παιδότοπο θα περάσουν καλύτερα; Ποιο φαγητό είναι το κατάλληλο;

Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις που σκεφτόμαστε οργανώνοντας το παιδικό πάρτι. Ας τις αναλύσουμε για να βρούμε τη λύση:

μπλε νερά με άσπρες αντανακλάσεις

Κολύμβηση για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κολύμβηση είναι από τα πιο κατάλληλα αθλήματα για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και ένα από τα ελάχιστα είδη γυμναστικής που μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά την ποιότητα ζωής των παιδιών αυτών.

εφτά παιδιά που κάθονται σε ένα τραπέζι

Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι

Δημιουργικά παιχνίδια για μέσα στο σπίτι με το μωρό. Ακονίστε την όραση, την όσφρηση, την αφή, την ακοή και την ομιλία του μωρού και του μικρού παιδιού και περάστε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού!

Πάρτε ιδέες, διασκεδάστε, δημιουργήστε και ξεκαρδιστείτε! Ενισχύσετε τη δημιουργικότητά του και χαρείτε την παρέα του, είτε βρέχει και δεν μπορείτε να βγείτε έξω, είτε είναι μεσημέρι και θέλετε να μείνετε στο σπίτι.

Χρωματίστε Σελίδες

Στα παιδιά αρέσει να ζωγραφίζουν! Δώστε τους τα παρακάτω σχέδια για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους και να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους.

Στην ηλικία των 2 ετών - που πρωτο-πιάνουν μολύβι και καταλαβαίνουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν - ενθουσιάζονται!

Ιππασία

Η Ιππασία ως άθλημα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. μαύρο σχέδιο αλόγουΤο 680 π.Χ εμφανίστηκαν οι αρματοδρομίες στην αρχαία Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 648 π.Χ οι ιπποδρομίες.

κοντινό πλάνο παιδιού που φοράει γυαλιά

Παιχνίδια ανά ηλικία

Μάθετε τα παιχνίδια ανά ηλικία (από μωρά έως 12 χρονών) που προτείνουμε να παίξετε ή να πάρετε ως δώρο στα αγαπημένα σας μικρά.

Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και ωριμάζουν μέσω του παιχνιδιού. Γνωρίζουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν σχέσεις. Μαθαίνουν να επικοινωνούν, αντιλαμβάνονται τους ρόλους, τις ευθύνες και αποκτούν άποψη. Καθρεφτίζουν από τον τρόπο που παίζουν, το πως θα αντιμετωπίσουν τους άλλους, όταν μεγαλώσουν. Δηλαδή, αναπτύσσεται η προσωπικότητα τους καθώς παίζουν και ενισχύεται η δημιουργικότητά τους.

40 ΚΟΜΠΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ

40 ΚΟΜΠΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ

Συχνά θέλω να δέσω κάτι γερά μα έχω αμφιβολίες ... για την τεχνική μου.

μία μπάλα ποδοσφαίρου και στο φόντο δύο παιδιά ξαπλωμένα στο χορτάρι

Ποιές ασκήσεις προτείνονται για τα παιδιά

Προτού σχεδιάσουμε προγράμματα άσκησης στα παιδιά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι από πλευράς φυσιολογίας τα παιδιά δεν αποτελούν μικρούς ενήλικες.

Υπάρχουν διαφορές και περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η καθοδήγηση από ειδικούς γιατρούς. 

παιδιά με τα χέρια ψηλά και το ένα πόδι ψηλά στέκονται ακίνητα

Ομαδικά παιχνίδια και για πάρτι

Θυμάσαι τότε που γελούσες ξένοιαστος; Τότε που μοιραζόσουν το σάντουιτς κι έλπιζες να τελειώσει γρήγορα το φαγητό για να ξαναρχίσεις το παιχνίδι; Τίποτα δεν έχει αλλάξει! Το ομαδικό γέλιο συνεχίζεται μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια! Έχει σημασία να επιλέξετε παιχνίδια που θα περάσουν όμορφα τα παιδιά, παιχνίδια αστεία, παιχνίδια ομαδικά, παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κι εσείς οι γονείς με τα παιδιά σας.

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!