ένα παιδί κρατάει έναν χάρτη

Χάρτες. Χρησιμότητα στην οικογενειακή εκδρομή

Οι χάρτες είναι ότι πιο χρήσιμο στην προετοιμασία του οικογενειακού ταξιδιού. Θα μας βοηθήσουν στο καθημερινό πρόγραμμα στο ταξίδι, αν έχουμε να διανύσουμε αποστάσεις και θα μας δείξουν τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος μέσα από το υπόμνημα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν δείχνουμε στα παιδιά τις διαδρομές που θα κάνουμε στον χάρτη. Το αντιλαμβάνονται γρήγορα και θέλουν να συμμετέχουν στον καθορισμό της διαδρομής. 

Υπάρχει η έντυπη μορφή στους χάρτες, υπάρχει και η ηλεκτρονική μορφή. Κάτι ανάλογο του GoogleMaps με έξτρα πληροφορίες όπως: το να ορίσουμε τη διαδρομή μας online, να μας δώσει τα συνολικά χιλιόμετρα, να βρούμε τις αποστάσεις των βενζινάδικων, να πληροφορηθούμε το που βρίσκονται τα διόδια και πόσο κοστίζουν, αν υπάρχουν camping ή ξενοδοχεία πάνω στη διαδρομή, μπορούμε να τυπώσουμε ολόκληρη τη διαδρομή ή μέρος αυτής και πολλά ακόμα. Και όλα αυτά δωρεάν! 

μαύρο γκραντζ σχέδιο βόμβας αναμένης

Tip: Διαλέξτε τον σκληρό και αδιάβροχο χάρτη για μέσα στο αυτοκίνητο. Θα τον βρείτε χρήσιμο, ειδικά όταν το μωρό χύσει τον καφέ επάνω.  Θα χρειαστείτε όμως και τη διαδρομή σας χαραγμένη και προαποφασισμένη. Δείτε παρακάτω τους ιστότοπους που συμβουλεύομαι εγώ:

www.viamichelin.com

Αν τα αγγλικά σας είναι καλά, δεν θα δυσκολευτείτε να ορίσετε την πορεία σας και να βρείτε απαντήσεις σε ότι σας απασχολήσει σε σχέση με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τα διόδια, την πιο γρήγορη διαδρομή, το κόστος της βενζίνης, τα αξιοθέατα κλπ.

 

Google maps

Όσο πιο "μέσα" (μεγέθυνση) μπορέσουμε να μπούμε, τόσο πιο καλή αντίληψη έχουμε για την διαδρομή και την απόσταση που θα κάνουμε! Tα σημεία "+" και "-" που βρίσκονται στα αριστερά, και το χεράκι (σημείο του κέρσορα) που μπορούμε να "σέρνουμε" (drug & drop) τον χάρτη, μας παρέχει εύκολη πλοήγηση. Μπορούμε να μπούμε τόσο "μέσα", ώστε να δούμε ακόμα και τα ονόματα των δρόμων.

   

www.marinetraffic.com

Χάρτης κίνησης πλοίων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τις διαδρομές των πλοίων ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε και στο πιο απομακρυσμένο μέρος των ονείρων μας ...

  

aerolimenasmap

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περιέχει στην ιστοσελίδα της τον χάρτη των Αερολιμένων Ελλάδος. Μπορούμε να βρούμε λοιπόν αν το νησάκι που θα μας φιλοξενήσει έχει αεροδρόμιο ...

   

www.eot.gr: Η ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει μεταξύ άλλων ταξιδιωτικούς χάρτες και interactive  όπου επιλέγεις τον νομό που επιθυμείς και σε ενημερώνει για τα περισσότερα στοιχεία που θα ενδιέφεραν τον επισκέπτη για τον συγκεκριμένο νομό.  Αξίζει να περιηγηθούμε!

   

www.ploigos.gr: Για αναζήτηση δρόμων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

  

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!