παιδικό σχέδιο με ένα πουλάκι

Τουαλέτα

 

Η αναμονή για την τουαλέτα στο αεροπλάνο δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσο μάλλον για ένα παιδί... Εξαρτάται βέβαια από τη διάρκεια του ταξιδιού και την ηλικία του παιδιού. Γενικώς, ας έχουμε υπόψιν μας ότι αμέσως μετά τον καφέ ή το φαγητό και την ταινία, η τουαλέτα είναι κατειλημμένη.

Ενδιάμεσα από όλα αυτά μπορεί να υπάρχει στον διάδρομο αεροσυνοδός με τρέιλερ και να σερβίρει. Οπότε πάλι δεν μπορούμε να περάσουμε. Η καλύτερη ώρα είναι αμέσως πριν από αυτές τις ενέργειες. Ας ρωτήσουμε την αεροσυνοδό σε πόση ώρα θα ξεκινήσει το σερβίρισμα και ας πράξουμε αναλόγως.

Αν το παιδί είναι σε θέση να πάει μόνο του στην τουαλέτα, την πρώτη φορά ας το συνοδεύσουμε για να του δείξουμε τα κατατόπια. Οι τουαλέτες στα αεροπλάνα είναι μικρές και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί το παιδί βρίσκεται σε περίεργη θέση και σε ύψος τέτοιο που να μην το φτάνει. Επίσης το φως σε πολλά αεροπλάνα ανάβει αφού μπεις μέσα και κλειδώσεις την πόρτα.

Στην περίπτωση βρέφους, τα περισσότερα αεροσκάφη έχουν επιφάνεια αλλάγματος (αλλαξιέρα) η οποία είναι τοποθετημένη και ανοίγει ακριβώς πάνω από την τουαλέτα. Είναι μικρή αλλά πολύ χρήσιμη και για να τη βρούμε ή θα ρωτήσουμε την αεροσυνοδό για το ποια τουαλέτα έχει αλλαξιέρα ή θα προσέξουμε για την κατάλληλη σήμανση στην πόρτα της τουαλέτας. Εάν δεν υπάρχει αλλαξιέρα ή για κάποιο λόγο δεν μας βολεύει, τότε μπορούμε να αλλάξουμε το παιδί όρθιο, αρκεί να σταθεί πάνω στο καπάκι της τουαλέτας, εφόσον είναι στην κατάλληλη ηλικία. Αν το έχουμε δοκιμάσει και από το σπίτι αυτό το σύστημα αλλάγματος, τότε θα είμαστε και πιο γρήγοροι.

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!