σχέδιο με πύραυλο εξωγήινου που προσγειώνεται

Τι να κάνω κατά την Προσγείωση του αεροπλάνου για τα παιδιά

Λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, μπορούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά. Να τα ενημερώσουμε ότι σε "τόσα" λεπτά προσγειωνόμαστε, οπότε ήρθε η ώρα να: 

  1. Χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα. Μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε να ρωτήσουμε τα παιδιά αν χρειάζεται να πάνε στην τουαλέτα και να τα συνοδεύσουμε.Επίσης τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για την αλλαγή πάνας του μωρού. 
  2. Μπορούμε να δώσουμε μια πιπίλα στο μωρό ώστε να μην νιώσει δυσκολία ή πόνο στα αυτιά από τη διαφορά της πίεσης ή ένα μπουκάλι γάλα. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να δώσουμε ένα γλειφιτζούρι, ένα μπισκότο ή μια τσίχλα.
  3. Ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τα παιδιά για τη διαδικασία της προσγείωσης. Ότι το αεροπλάνο μοιάζει να ζορίζεται, ότι υπάρχει ένα βουητό και κάποια τραντάγματα, ότι τα φτερά δεν σπάνε απλά παίρνουν μια περίεργη κλίση γιατί αυτή είναι η εντολή του πιλότου, ότι το έδαφος δεν έρχεται προς το μέρος μας με εκπληκτική ταχύτητα (αν καθόμαστε σε παράθυρο), ότι το αεροπλάνο θα καταφέρει να σταματήσει μετά που θα ακουμπήσει το έδαφος. Αν βέβαια τα εξιστορήσετε ακριβώς όπως τα έγραψα, μάλλον δεν θα καθυσηχάσετε το παιδί σας. Χρειάζεται χιούμορ, σταθερή φωνή, ενθουσιασμός για αυτή τη νέα περιπέτεια και έμφαση στην επόμενη, που δεν είναι άλλη από την εξόρμηση στο αεροδρόμιο για την παραλαβή των αποσκευών. 

Καλή προσγείωση σε όλους!

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!